Valparna föddes 2:a maj, fyra svarta pojkar och tre svarta flickor!

 

Passa är parad och vid ultraljud 200331 så sågs sju stycken pickande hjärtan <3

Vi ser fram emot ett gäng valpar runt 2:a maj med leverans veckan efter midsommar!

e. FI UCH EE CH Black Mica's Less Is More 

u. SE VCH Ryegate's You'll Never Walk Alone

Vi hoppas på ett gäng svarta trevliga, arbetsvilliga apportörer med fin exteriör för dig som vill träna och tävla samt förstås få en härlig familjemedlem! Vi strävar efter Dual Purposehundar och det hoppas vi att denna kull ska uppfylla, vi tycker det är viktigt att behålla rasens ursprung och egenskaper. För oss känns det också viktigt med många riktigt bra rasrepresentanter i blodslinjerna då vi planerar en kombination, ett ensamt lyckat "popcorn" i en kull känns inte lika intressant även om man aldrig vet hur generna kommer nedärvas. "Messi-Passa" ger en inavelsgrad på 0.0% vår rasklubb rekommenderar en inavelsgrad på högst 6.25 %. Kullen uppfyller klubbens och SKKs krav gällande hälsa och meriter. 

Till "Passa" har vi bestämt en svenskfödd hane som bor i Finland. Jag har haft möjligheten att träffa flera av hans släktingar (även de engelska under våra resor dit) och jag gillar verkligen det jag ser på alla vis! Han heter FI UCH EE CH Black Mica's Less Is More och kallas för "Messi". Jag tycker att de kompletterar varandra på ett jättebra vis och jag som "stamtavlenörd" blir otroligt glad att återfinna så många favoriter i stamtavlan! 

Messi

Han har NOU I samt ALO-2 på jaktprov där hans styrka är sök, vilthantering samt vattenpassion, dock behöver vattendirigeringarna förbättras och man får inte knalla på prov *ler*, men det handlar om träning och inte egenskaper :-) "Messi" är även finsk o estnisk utställningschampion och blev bl.a BIS i höstas på den stora rasutställningen där en rasspecialist/uppfödare dömde, en riktigt snygg flatte med både typ och rasdetaljer! "Messi" är med på and och fasanjakt under säsong och sköter sig fint. Han kommer från en härlig kull efter en av mina stora, stora favoriter "Himla" SE U(u)CH NO UCH EE UCH SV VV-16 BM For God's Sake. "Himla" och ett par av hennes syskon lever fortfarande och fyllde tolv år i mars. "Himla" är mamma till ytterliggare en kull som också innehåller en rad duktiga och exteriört högklassiga rasrepresentanter, däribland J NO UCH SE U(u)CH BM In God We Trust, "Doris", en tik som i mina ögon är något alldeles extra, en riktig naturbegåvning arbetsmässigt och snygg som få. 

Messi har A/B höfter, armbågar ua, patella ua samt är senast ögonlyst i februari -20 med "övrig oviktig katarakt". Hans syskon och halvsyskon har A-höfter och armbågar ua. 

Himla

Hans pappa är den engelske hanen SH CH JW Steelriver Blazin Hot At Blacktoft "Remy". "Remy" återhämtade sig aldrig efter en ryggskada då delar av ett skjul träffade honom men var innan dess en fantastisk hund på alla jakter och han jagade hårt hela säsongen. Hans ägare Helen äger nu "Messis" bror JW BM Likes It Hot At Blacktoft "Rossi" vilken hon anser är en synnerligen värdig ersättare under hela jaktsäsongen och dessa hundar jagas det mycket med! Hon menar att "Rossi" har "a sixth sence" när det jagas och en sån egenskap kan aldrig tränas in.. Han har dessutom vunnit finalen i  "Gamekeeers class" två gånger på Crufts. Som kuriosa är han även pappa till vår Flamman som är en riktigt duktig och lovande tik som jag samäger med Linda på BM. Bland "Messis" övriga syskon finns  FINUCH EEJV-15 BM Lady Of The Lake (NOU1 jakt) i Finland och på kennel Toffedreams BM Leave A Whisper (3 cert, BIR Finland). 

Remy

Rossi

Remys pappa Blacktoft Ever Blazin, Blazer. Tre generationer 

härliga arbetsmyror!

 

"Passa" är nog en av våra mer "anonyma" tikar men det beror endast på att hon inte bott hos oss så mycket och är därför mycket sparsamt tävlad. För varje gång hon har blivit utlånad till vänner så har hon liksom blivit kvar där betydligt längre än planerat då hon är en sån hund man mer än gärna har nära... En nästan löjligt enkel hund, inne märker man henne knappt (utom när det är matdags!), men ute är det full fart. Snäll mot allt och alla och ställer alltid upp på träning när det bjuds. Ni kan läsa mer om henne, hennes hälsostatus samt meriter på hennes sida. Hon har trots synnerligen sparsamt tävlande tagit 1:a nkl jpr och fina poäng på WT,  CK klassvinst utställning, viltspårschampionat samt gjort BPH o FB-R.

Hon kommer från en frisk och trevlig kull med sex hanar och så var hon enda tiken. Fem av hanarna är röntgade med A-höfter, armbågar ua (den sista hanen har varken röntgats eller tävlats). Fyra i kullen har gjort FB-R, fyra har gjort BPH, de tre som är startade på B-prov har minst 2:a nkl och ytterliggare en till har 91 p på C-prov. Tre är SE VCH varav en har 2 x 1:a HP, ännu en har gk anlagsprov. Tre är utställda med minst ck eller res-cert och ett par har tävlat lydnad eller rallylydnad.

 

Passa

"Passas" pappa kommer från Tyskland och heter C.I.B DE CH JEUW-11 VDH CH Rhinefield's As Happy As Larry, han är numera en äldre grånad gentleman men har haft en lång och väldigt framgångsrik karriär bakom sig både i skog och ring och han har även två engelska CC's. Han har använts och används mycket på praktisk jakt och i Tyskland jagar man även räv och mård med sina retrievers förutom fågel och kanin då förstås!

  

 Larry

Hennes mamma är vår "Polly", kennelns drottning på dryga 10 år och flera av hennes syskon är nu aktiva pensionärer. "Polly" heter egentligen LPI RLD N RLD F SE VCH Ryegate's Walk On The Wild Side och även om hennes egen tävlingskarriär blev betydligt kortare än den kunnat bli pga en skada så är hon en sann dualpurpose flat uti klospetsarna. En riktig slitvarg på jakterna till skadan satte stopp även för detta.. Dessutom har hon även visat sig vara en avelstik av rang. Vi har "Polly" att tacka för mycket!

Den 12:e mars fick vi tyvärr ta bort vår allra finaste Polly då hon drabbades av komplikationer efter sitt sista löp med livmoderinflammation och ett juver med mastit (och ev. tumör, ej kontrollerat). Vi kommer alltid alltid sakna dig men är otroligt glada över att du varit vår! Du lever kvar här hemma genom dina barn och barnbarn <3 

 

 Polly