Här planeras en i vårt tycke väldigt spännande kombination där vi förväntar oss flattar med både mycket arbetsglädje och en riktigt fin exteriör om allt går vägen. "Briska" borde löpa i nov-dec och förhoppningsvis blir det valpar i vinter och leverans i början av våren-20.

Vi tror att du som är intresserad av en valp från denna kombination är ute efter en tränings och tävlingshund som självklart är en välfungerande familjehund!

Dem tilltänkte hanen är J NORD UCH EE CH SE VCH RLD N RLD F O'Flanagan Twist Of Lime "Lipton", han finns på IG under northern_flatcoats och du kan läsa mer om honom på www.liggerlagt.blogg.se/

  


Född: 2012-06-07

e. SEU(u)CH Quills Not For Sale 

u. SEU(u)CH Épice du Val des Granges

HD: A/A

ED: UA (0)

Ögon: UA: 190717 Gonio: 190717

Färg: Svart, bruna anlag. (Ej gult)

Uställning: se titlar, 3x cacib, 2x R-cacib, BIR, BIM, BIG2, BIS CLUBSHOW 2019, BIS4 SKK, EECH (väntar på bekräftelse)

Jakt: B-Prov 1:a pris NKL

Viltspår: SE VCH

MH: Känd mentalstatus

Rallylydnad: NKL 100p, 81p, 83p = RLD N FKL:90p, 88p, 76 p=RLD F

"Lipton" bor utanför Arvidsjaur och där har man helt andra förutsättningar att träna, säsongen är ack så kort och tillgången på träningskamrater, prov och kursutbud samt träningsvilt är helt annorlunda än söderöver.  Jag hörde talas om honom genom flera flatvänner uppe i norr, en trevlig och arbetsglad hane med de rätta retrieveregenskaperna och en härlig mentalitet, genomsnäll och trevlig. Han är dessutom en riktigt bra rasrepresentant exteriört, lagom stor med härliga rörelser och fina rasdetaljer. Lipton har flera bra syskon vilket förstås är en klar fördel. På minussidan (ja det finns alltid en sån!) så har han han lämnat ett par C-höfter och då känns det extra bra att Briska kommer från starka linjer HD och AD-mässigt. 

Han har ett tre kullar uppe i norr (och ett par utomlands) och valparna ur dessa kombinationer beskrivs av sina uppfödare precis så som jag önskar få ut av vår tänkta kombination, mycket tryck och motivation samtidigt som de är lyhörda och jobbar gärna med sin förare. Exteriört så är flera av dem lovande vilket känns extra bra :-)

 J SE VCH Ryegate's You Had Me At Hello

född 160716 

e.  DE CH VDH CH Cuiviénen Back To Black

u: C.I.E SE U(U)CH FI UCH EE CH SE VCH RLD N RLD F Ryegate's A True Rebel Walks Alone

HD: A/A

AD: UA

Patella: UA

ÖgonUA 171002 samt 181009 o Gonio UA 171002

 Färg: Svart m bruna anlag (ej testad gult)

Utställning: Res-cert 3:a BTKL, BIR Flatshow BIS-2 Jakt SSRK                    

 Jakt: B-prov:  1:a nkl Provbäst Norge.

            C-prov 79 p o 2:a plac ukl KM 84 p KM nkl-19

Viltspår:     SE VCH

Övrigt:     Vinnare av Årets Dual Purpose Flat-17 i Bergslagen (14 mån ung!)

                    samt även Årets Dual Purpose Flat-18

                    FB-R (funktionsbeskrivning retriever)

Läs mer om "Briska" på hennes egen sida och om kullen hon kommer ifrån under fliken "Me-kullen". Briska är en starkt arbetande hund som aldrig ger upp. Hon har en suverän näsa, väldigt fartfylld och forcerar alla hinder, en vattenpassion som är väldigt passionerad men hon kan bli väl självständig, vi behöver jobba på fotgåendet och att vänta på sin tur :-)! Helt tyst och superfokuserad med fin vilthantering. På praktisk jakt är hon grym och där visar hon verkligen vilken härlig jobbarkompis hon är. Ja ni vet den där typen som kommer först, varken tar rast eller lunch och går hem sist av alla <3 Hon är en lagom stor tik som utvecklats fint och i jämn takt. Jag är väldigt nöjd med kullen hon kommer ifrån, det är ett härligt gäng rastypiska flattar där de allra flesta liknar Briska väldigt mycket i arbete. Samtliga är fria på höfter och armbågar, en bror fick avlivas mycket ung då han fick en tumör. Det är den tråkiga baksidan av att vara uppfödare, hur engagerad och kunnig man än är kan man aldrig garantera något och det är alltid lika jobbigt när en valpköpare blir drabbad. Att en ung hund blir drabbad är lika oförklarligt som att ett barn på ett par år drabbas av leukemi även om barn är ofantligt mycket mer jobbigt.

Hemma och i vardagen är Briska världens enklaste hund, hon finner sig till ro överallt och i alla situationer.  Det är nästan svårt att föreställa sig en hund som arbetar med sån frenesi knappt märks hemma, hon är trygg och stressar inte upp sig. 

Vill du veta mera om kullen så hör gärna av dig!