*****ELDAS VALPAR ÄR NU HÄR! FYRA HANAR OCH FYRA TIKAR FÖDDES 190329!*****

                                 En brun hane otingad 190505 pga återbud!

Vi har nu efter mycket velande fram och tillbaka bestämt att vi även kommer para Elda på detta löp så vill allt sig väl blir det även ett gäng chokladpraliner efter Pontus och Elda vid sidan av lakritstroll hos Passa :-)

Parning i slutet av januari -19, förhoppningsvis valpar i slutet av mars - med leverans from 25:e maj! 

Tanken med denna kombination är trevliga, arbetsvilliga hundar förpackade i ett tilltalande yttre till dig som vill vara aktiv och är tränings samt företrädesvis även tävlingsintresserad.

Vi planerar en tredje kull efter vår bruna goding Elda och den här kombinationen har legat och grott i mitt huvud sen den dag jag såg den tilltänkte pappan Pontus då han var ca sex-sju månader ung. Vi var på jaktprov i Norge och där kom matte Jonna med en superflott brun hane i värsta slyngelåldern som fångade mitt öga omedelbart. Pontus skulle förstås inte startas men hans attityd och självklara sätt imponerade på mig och jag har följt honom under uppväxten och kan nu konstatera att han utvecklats precis som jag hoppats han skulle!

Simon Says Honey I'm Home "Pontus"

HD:B Ögon: UA 180926

Meriter: 1:a pris nkl jpr vid debut, flera bra placeringar på WT

               BIS-valp NKK BIS-junior BIS-jakt, cert 2:a bhkl

                      

Pontus är ännu ung (fyller två år i mars) men har framtiden för sig. Jag tror han kommer komplettera Elda alldeles utmärkt, han är en stram hane med långlinjerat huvud och flotta rasdetaljer men mest imponerad är jag av vad som finns innanför den snygga huvudformen :-) Okomplicerad och arbetsvillig och  det ska bli ett sant nöje få följa honom framåt i karriären som just börjat. Han har också flera duktiga syskon, b.la debuterade en bror med jättefint resultat på förra årets svenska FM.

Då vi för några somrar sedan var uppe i Piteå besökte vi även Pontus pappa Milans släkt och de gav mersmak, flattar med rätt attityd till arbete, trygga och trevliga och med fin exteriör och spännande stamtavlor. Pontus mamma är en tik med engelska linjer som jag ser fram emot få in i vårt avelsarbete.

 

 Pontus med lillmatte

Pontus och brorsan Kygo

 

Den tilltänkte mamman är alltså vår Elda och precis som för Passa blir det nu tätt mellan två kullar så efter valplådan väntar annat :-). Även Elda har varit en mycket duktig mamma som pysslat om sina valpar på bästa vis och snabbt kommit i form igen efter mammaledigheten.

Vill du läsa mer om henne (och det vill du såklart!) så titta in på hennes sida 

C.I.E SE U(U)CH EE CH FI UCH BALTIC WINNER-15 KBHV-15

SE VCH RLD N RLD F Ryegate's A True Rebel Walks Alone "Elda"

Där hittar du också bilder av henne förstås! Om hennes tidigare två kullar fins mer att läsa under Tidigare kullar och då "Me"-kullen samt "The"-kullen.

 

 

 Elda