****Nu är Passas valpar här, de föddes den 23:e mars!

    Två hanar och fyra tikar, alla mår bra**** 

Vi räknar med parning i mitten av januari, förhoppningsvis valpar i mars och med leverans from 18:e maj!

Svarta valpar planeras och vi hoppas att ett gäng härliga dual purposeflattar kommer födas hos oss under vintern/våren 2019!

Vi kommer para "Passa" igen, det blir medvetet ganska tätt mellan hennes kullar men vi har bestämt oss av olika anledningar. Först och främst för att vi tror på kombinationen förstås men också för att det är enklare och roligare med valpar under våren samt att den hanen vi valt är en äldre hane (han blir 10 år i april) där vi inte vill vänta för länge.

Passas första kull, "Working"-kullen, föddes i våras och hon har varit en mycket bra mamma med okomplicerad dräktighet och valpning. Hennes förstfödda gäng är en samling trevliga och lättlärda hundar vilket bådar gott för framtiden. Blir det valpar denna gång (vilket vi förstås hoppas på!) så blir sedan en betydligt längre väntan på eventuellt fler Passabarn :-). 

Den tilltänkte pappan är:

C.I.B C.I.E FI & SE & EE & LV MVA EE & LT VMVA EEVV-17-18 LTVV-18 BALTVV-18 & FI & SE TVA Fowl Reed’s Blackpool 

"Piki"

OCH han blev även Top Flatcoat 2018!! Fem gånger, det är jäkligt bra det!

e. FIN UCH NO UCH Toffedreams Summit

u. FIN UCH Artnemisflat Galadriel

HD: A/A

Armbågar: UA

Patella: UA

Ögon: UA 180627

 läs mer om Piki på hemsidan https://pikinkuulumisia.wordpress.com/

Pappa Smart

It runs in the family..

Mamma Olivia

Jag träffade Piki då vi var i Finland på utställning -15 och fastnade direkt för honom, en klassisk, välbyggd flatcoat utan överdrifter. Jag fick mig en pratstund med hans ägare samt fick umgås med Piki och jag tyckte verkligen om honom och bestämde mig där och då att försöka få möjligheten att använda honom i framtiden till lämplig tik. Lite kuriosa är att jag för några år sedan ville använda hans pappa Smart men  "rätt" kombination infann sig inte. Extra kul då jag sedan träffade "Piki" och nu får möjligheten att låna honom, stort tack till hans matte Veera!! 

Han är en synnerligen välmeriterad hane med en rad utställningschampionat och vinnartitlar, han är finsk och svensk lydnadschampion samt har första pris elitklass på jaktprov B samt ett A- minus på jaktprov A. Han kommer från en kull där fem av åtta syskon har minst NOU1 på jaktprov varav en bror även blivit Finsk Flatmästare. Piki har blivit Årets Flat i Finland ett flertal (FEM!) gånger vilket är en stor bedrift anser jag, dels för att han håller en hög och jämn standard år efter år samt givetvis för att han är en sådan allroundhund, mest klappar mitt hjärta för hans jaktliga egenskaper men här är verkligen Beauty And (och framför allt!) Brain kombinerat!

Piki har i dagsläget fem kullar i Finland födda mellan år 2014-18 (en kull är strax över året och en annan åtta månader) och av dessa har tretton avkommor minst NOUI på jaktprov, sex stycken är utställningschampions samt ytterligare sex stycken har minst ett cert på utställning. 30 st av hans avkommor är röntgade, 29 stycken med A eller B-höfter samt en C-höft.

Det känns jätteroligt att vi får använda Piki som är en mycket duktig hund som alltid vill göra rätt, vi tror han kommer passa vår lilla snabba arbetsmyra "Passa" perfekt! Vi är så tacksamma och glada för att vi fått möjlighet att använda Piki <3!

Läs mer om Passa på hennes sida, SE VCH Ryegate's You'll Never Walk Alone. Förhoppningsvis blir det lite nya bilder av henne men mörkret och snön just nu i januari jobbar emot oss..

SE VCH Ryegate's You'll Never Walk Alone "Passa"

E. DE CH JEUW-11 VDH CH Rhinefield's As Happy As Larry

U. LPI RLD F RLD N SE VCH Ryegate's Walk On The Wild Side


Passa


HD: A/B

Armbågar: UA

Patella: UA

Ögon: UA 181009

Passas tyske pappa Larry

och mamma Polly..

 

Sidan kommer att uppdateras kontinuerligt! Har ni frågor och funderingar så hör gärna av er!