SE VCH LP I RLD N RLD F RLD A RLD M Ryegate's Watch Out I'm About "Malte"

2010-10-28     Leverfärgad hane    

ägare Malin Wehinger

Malte finns inte mer då han fick en tumör på mjölten. Det kommer aldrig någonsin finnas en så otroligt snäll, reko och trygg hane som han och saknaden efter honom är fortfarande så jobbig. Malin och Malte, de hör ihop för alltid!

HD: A/A Ambågar: UA   

Patella: UA150416

Ögon: UA 150210

Gonioskopi PLD <½130109. Då Malte har en anmärkning vid gonioskopi undersökning så lånas han endast ut till tikar som är ua vid den undersökningen.

Utställning:    

Cert CACIB BIM Finland

Cert Res-Cacib 2:a BHKL Sverige

BIS Flatshow

1:a jaktklass, HP 4:e bästa hane BIR jaktmeriterad Flatshow Östra

Klassvinst o BHKL-placeringar x flera

Jaktprov  B:

2 nkl 9 månader gammal

Jaktprov C: (Working Test)

Unghundsderbyt 90/100 p

83/100 p KM Bergslagen UKL 4:e plac

77/100 p NKL

83 p/100 ÖKL 2:a plac

80p/100 ÖKL = uppflytt elit

Lydnadsprov:

LP 1

1:a pris lkl II, 169.5 p 2:a plac

Rallylydnad:

RLD N

RLD F

RLD A

RLD M

Viltspår:   

Gk Anlagsklass

3 x 1 ökl

SE VCH  

FART-TESTAD

Genomfört   MH m skott

  

 

Malte 3 år

 

 

Näst äldst av våra hundar här hemma är Malins  hane Malte Ryegate's Watch Out I'm About- som är fem år gammal.

Han föddes i en kull med två systrar och åtta brorsor Det var en jämn kull efter duktiga “Vexa” Ryegate’s Rough Shooting som vi fick förmånen låna för en kull. Pappa är härlige Poker, Lustans Midwinter Silent-Knight, en gedigen Dual  Purposehund. Så här långt är vi mycket nöjda med kullen i allmänhet, tio av elva syskon är röntgade, nio med A-höfter o en med B-höfter (alltså  godkända) och alla armbågar ua. Flera har visat  framtassarna på WT och i andra grenar, det kommer bli spännande följa det här gänget!!

Malte är ett riktigt lyckokast och en  underbar hund på många vis. Härligt stabil och trygg, perfekt av- och påknapp  och alltid arbetsvillig och alltid beredd göra sitt bästa Trots att han mognat tidigt så har han en och annan räv bakom örat, de bus han gör glöms dock snabbt  bort då han är en mästare på att charma oss alla *ler*. Mycket fina egenskaper  har visats både på MH och FART-test såväl i vardag och på tävling. En mindre  lyckad start på prov med en jättenervös matte och sedan nästa prov där gammelmatte glömt träna med kanin gör att efter hans fina debut på prov så ligger det för tillfället nere då det gått troll i provstart. Ibland kan man ångra en tävling som senare ställer till det väldigt mycket! Arbetsmässigt har han det mesta man kan önska. Blev viltspårschampion på  fyra raka starter vid nio månaders ålder, tog ett andra pris på debuten på  jaktprov lika gammal (nio månader och två veckor). Domare Sune Nilssons ord  “visar lite orutin på söket (men hittade alla vilt..) men vårda denna pärla väl!” Deltog på Unghundsderbyt  och gjorde en strålande insats och fick  ihop 90/100 poäng, Malte är en härlig tävlingshund!!

Malin och Malte tävlar i lydnad och klarade av LPI på fyra starter, missade en  gång första pris då han nollade läggandet..  Strul med platsliggningen då han inte var klar för klassen vid debuten gör att de blivit flera starter i tvåan. Ett första pris är bärga, vi hoppas på fler! Mycket duktig Rallyhund också, RLD N är i hamn och RLD F gick snabbt och smidigt i RLD A har högerhandlingen ställt till det lite men Malte är alltid lika glad med ständigt viftande svans..

Exteriört är Malte en mindre hane som verkligen kombinerar kraft och elegans.  Han rör sig med stil och drive och är balanserad. Väldigt kul att han blivit så  bra exteriört då det blev en trevlig bonus. Han har gått bra på utställning, bästa unghund med jaktmerit på Clubshow och framskjutna placeringar trots sin  ungdom. Hittills har Malte lyckats sprungit till sig cert, 2a bhkl och  reserv-cacib från ukl i Sverige samt Cert, Cacib och BIM i Finland.

Malte kommer få skynda långsamt med jakten och då Malin nu både studerar på Högskola och jobbar så är tiden för träning och tävling begränsad. Men de är desto oftare med på praktisk jakt och där är Malte en väldig tillgång :-) Han är en outtröttlig apportör och sann slitvarg!

 

SUCH    SVCH         Lustans Midwinter Silent-Knight
        Jakt
1         ökl         Utst svensk champion         Viltspår: svensk champion         Övrigt: 5:a på Årets Flat 2005

Cinnamon         Midsummer Knight Jakt:         1 Ukl         Utst: 2 cert

SE  UCH SE JCH Berolls Old Pal Utst:       se titel, BIR       Jakt: se titel
Cinnamon No Smoke       Witho 'Fire Utst: Cert
SE  UCH SE VCH Gunhills Silent Night Jakt:        2 x 1 Ökl Provbäst, 1 Ekl Utst: se titel Almanza  Fräck I Frack Jakt: 3       Ökl       Utst: 5 cert , Cacib

SE  UCH Gunhills Love Song Jakt:         2 x 1 Ökl Pb         Utst: svensk champion

LPI  SE VCH       Ryegate's Rough Shooting
Jakt 1PB VP nkl, 2 x 1 ökl Utst 1 jaktkl Lydnad: LPI Viltspår: Champion Övrigt: 1 HP PB ökl inoff B-prov FRK

JWW-00         SV-03 SE UCH FINUCH INTUCH Almanza Sharp Shooter Jakt         2         ökl Utst champion

INT  CH  Ryegate's Son of A Gun Jakt       1 nkl Utst Int champion
SE  U(U)CH NO UCH  Almanza Playing With Fire Jakt        1       nkl B-prov DK       Utst Champion

Lopplådans  Lever Runt Jakt         1 nkl Utst 1 ukl Övrigt: MH-beskriven

       Roughcovers Moutaineer Jakt       1       ekl Utst CK Övrigt: 2 plac Elitklass Flatmästerskapet       2002
SE  JCH  Lopplådans Skojiga Skafferitroll Jakt       Champion       Utst 1 jaktkl