SE VCH LP I RLD N RLD F Ryegate's Walk On The Wild Side "Polly"

 

Född 2009-12-08  leverfärgad tik

ägare Annica 

 HD: A/A Armbågar: UA

Ögon: Y-söm lindrig 151109

Gonioskopi: UA 130109

Har haft tre valpkullar födda 130321, 150504 samt 160801 se under "Walk-kullen", "As-Walk" och "On"-kullen.

Utställning:

Cert 3 BTKL Clubshow

BIS-valp FRK

Jaktprov B

2 x 1:a pris NKL varav en PROVBÄST

Jaktprov C (Working Test)

Unghundsderby 64/100 p

83/100 p UKL KM Bergslagen 3:e plac

76/100 p NKL

82/100 p ÖKL 3:e plac

79/100 p ÖKL 3:e plac o uppflytt EKL

Viltspår:

Gk Anlagsklass

3 x 1 ökl

SE VCH

Lydnadsprov:   

3 x 1:a pris

LPI

Rallylydnad:

RLD N

RLD F

 MH-beskriven m skott

FART-test

Avkommebeskriven

 

 

 

Polly är numera pensionär och den självklara Drottningen på Sörgården. Det är en stor tillgång att ha en regent här hemma som lär valpar och unga hundar vett och etikett. Hon är så tydlig och självklar i sitt språk så det är en ren fröjd se hur hon navigerar resten av flocken här hemma. 

Vi fick under -09 möjligheten att låna "Vilja" " SE VCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP1 Ryegate's Sweets For My Sweet för en kull och det kändes så skoj då det inte blev någon valp till mig i den kullen hon kommer ifrån.. Vilja var liksom  bortlovad till Helena med familj innan hon var född *ler*. Elva valpar blev det i kullen varav fem bruna och nu skulle det äntligen bli en brun tjej som fick stanna hos oss! Ryegate's Walk On The Wild Side "Polly" heter hon och pappa är den mycket duktiga hanen NCH NJCH Spader Damens Wild Thing som även visat sig vara en väldigt bra nedärvare.Tack Kenneth, Kari och Kia för att det blev ett gäng Zombyvalpar här hemma! Polly, ja hon är Annicas hund ut i klospetsarna ;)

På mödernet finns flera av mina uppfödningar som jag är extra stolt över, gamla godingar som R's Naughty Nun On The Run "Nunnan" som själv aldrig fick någon championtitel men som var mamma till många duktiga och snygga hundar och hade avkommor med cert i bruks, Tjänstehund (RH), elit lydnad, provbäst  jakt, SVCH och UCH/cert/BIR/BIM utställning. Nunnan var förstås "fullcertad" som det hette på den tiden men lyckades aldrig få mer än andra pris på jaktprov då hon alltid skulle visa upp allt vilt för publiken. "Omständiga   inlevereringar" var den ständiga domarkommentaren ;-) I Pollys stamtavla finns även Nunnans söner Int Ch R's Son Of A Gun "Sune" som jag sålde till Belgien då jag skiljde mig och under ett kort tag inte hade möjlighet ha   hund. Jag kunde helt enkelt inte förmå mig ha kvar honom i Sverige, tanken på att träffa på min älskade Sune tillsammans med någon annan orkade jag inte med.. Hans halvbror S o SFUCH SE VCH Ryegate's Beer Built This Body "Pripps" finns även han med och likaså min fodertik Almanza For Heavens Sake "Kiwi" som var en härlig tik hon också. Mycket god nervkonstitution som hon nedärvde till sina barn och dessutom arbetsvillig och snygg. Vi hade en kull efter henne med bara tre levande valpar, livmodern brast under valpningen pga en jättestor dödfödd valp och fick tas bort. Extra roligt då få in hennes duktiga dotter Int S o SFuch SE VCH Almanza Lapin Kulta från hennes kull med Pripps.

Polly är en underbar tik, nyfiken med en positiv attityd till allt. Älskar att apportera och debuterade på utställning med att bli BIS-valp fyra månader gammal. En vecka senare bröt hon tyvärr hasbenet under lek med Pingla och gipsades. Att hålla en livlig valp lugn var inte det enklaste och rehabiliteringen blev en prövning. Med facit i hand så är vi väldigt glada  för att det gick så bra!! Då Polly röntgades och resultaten kom – HD A och armbågar utan anmärkning- ja då fällde jag en tår…  Arbetsmässigt har hon tagit lite tid på sig men ädla viner mognar långsamt, eller hur?? Polly är en härlig arbetshund och har två förstapris i nkl varav en gång provbäst. Tyvärr har hon lyckats löpa bort flera jaktprovssäsonger, nackdel med tik ibland! Hon är en suverän jakthund som gör mig stolt vid varje jakttillfälle, hon ligger i och jobbar till alla fåglar är bärgade. Inte så ofta ställd då utställningar inte är hennes cup of tea eftersom hon tycker de är ganska tråkiga. Var är kråkorna och änderna, liksom??!! Men hon uppskattas av rasspecialiter och tog cert på FRKs Clubshow -12 så hon får nog springa vänstervarv igen. Hon har även fixat ett snabbt   vilstpårschampionat.. På ”myndighetsdagen” för att starta gick hon anlaget och det gick som på räls, sedan tre snabba ettor i ökl inom en månad så var hon champion!! Polly har även LP1 som titel och nu tävlar vi i tvåan. Duktig Rallyhund också, RLD N är i hamn och nu även RLD F!

Mest av allt är hon min skugga, alltid vid min sida <3 Fina, goa Polly! Hon är den självklara drottningen här hemma, mycket väl medveten om hur älskad hon är. Älskar soffmys men när hon ska jobba, då blir det drag under galoscherna!! Allt jagande har utvecklat hennes självständighet väl mycket vilket gör att vi inte kommer starta på fler prov. Polly hittar fåglarna och de ligger inte alltid där jag trott :-) 

Polly är numera pensionerad även från jakterna då artrosen hon fått i det tidigare brutna benet gör att hon har en del besvär trots smärtlinding. Så länge hon har ett gott liv får hon hänga med och då anpassas förstås motionen efter vad hon klarar.

   

NO  UCH  NO 

JCH  Spader Dames Wild Thing
Jakt B Norsk Champion Jakt A 3 EKL Utst Norsk Champion Övrigt: Norsk Flatmästare 2009         Unghundsmästare Norska Flatmästerskapet -05-06 Dual Purpose         Vinnare av Begynnarkl. och Ökl. WT Norska Flatmästerskapet         Norsk lagmästare -06-07         Flatshow

NUCH   Arkanto's Amazing Claudius Gothicus
Jakt         3 ekl Utst Champion
NV-96   NORDUCH INTUCH N LCH    Coalport Country Man Jakt:          2 ökl Utst Champion Lydnad Champion
        Bunyan's Miss Shari Harrison
S   VCH         Spader Damens Miss Saigon
Jakt         1 nkl Utst 1 ukl         MH beskriven 
        Alasse Vom Wahnsee
S   VCH   Maggie Utst   Cert
LPI  Ryegate's Sweets For My Sweet
Jakt 2 nkl Utst CK Lydnad: LPI, 1a pris lkl II Viltspår: Gk anlagsklass Övrigt: Mentalbeskriven m gk skott. FART-testad.         BIS-valp FRK Flatshow, 3a btkl FRK Flatshow

S  VCH SUCH FIUCH        Almanza Napoleon Bonaparte
Jakt           3 ekl Utst Champion Viltspår Champion

NUCH   NORDUCH INTUCH        Comics Sergio Tacchini Jakt          1 ukl         Flatmästare uklUtst         Champion          
S   VCH NORDUCH         Almanza Lapin Kulta Utst         Champion Viltspår Champion

Almanza  True Blue At Ryegate
Jakt   1 nkl Utst ck

JWW-00   SV-03 SUCH FIUCH INTUCH         Almanza Sharp Shooter Jakt          2 öklUtst         Champion          
NORDUCH   INTUCH         Almanza Chocolate Caramel Jakt:         Utst Champion