.

 

 

 

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om rasen i allmänhet eller för att höra om våra aktuella kullar eller kommande planer!

Valpar från oss är förstås:

• Veterinärbesiktade
• Registrerade i SKK
• Vid leveransen minst 8 veckor
• Försäkrade för dolda fel i 3 år, vi har Folksam. Du tecknar självklart en egen försäkring för din hund!
• Vaccinerade mot parvo och kennelhosta
• Avmaskade ett flertal gånger
• ID-märkta med chip

Vi följer SKKs och FRKs krav på våra avelshundar och kombinationer. Vi har ett samarbetsavtal 8liksom många andra uppfödare!) med rasklubben.

Med valpen följer valppaket från det foder vi använder samt lite annat smått och gott, självklart även en pärm med skötselråd samt livslång support.

Vi förutsätter att du har kunskap om att rasen är en livlig ras som kräver aktivering, både mentalt och konditionsmässigt. Rasen är först och främst en apporterande fågelhund. Vi uppskattar om ni vill testa hundens förutsättningar vid beskrivningar såsom MH, BPH, FB-R osv. Du behöver inte vara tävlingsintresserad för att få köpa valp men det uppskattas alltid :-) Helst placerar vi våra valpar hos köpare som vill träna och tävla apportering eller jaga med hunden då det är till detta rasen är avlad för. Men rasen är en allroundhund och du kan även träna och tävla i en mängd grenar! Det är lite av tjusningen med rasen...

För er som inte känner oss sedan innan vill vi att ni kommer på besök först så vi får bekanta oss då det är dags för valpar, både ni och vi ska tycka att det känns bra!

Vi har sedan "Öppet Hus" tre gånger under valptiden, normalt då valparna är tre, fem och sju veckor gamla. Dels får ni träffa oss men även de andra blivande valpköparna, det gör att ni redan från början känner varann och ni får ta del av allas frågor och funderingar. Då har ni dessutom lärt känna varann inför kommande valpträffar!

Vi hjälper till med valet av valp för att kunna matcha ägare-hund så bra som möjligt utefter vad vi sett i valplådan, det är förstås en vägledning och inte hugget i sten. Då det är dags för leverans vill vi att ni hämtar valpen inom en vecka efter leveransdatum om inget annat avtalas.

Vi är endast intresserade av att sälja valp till dig som vill ha fortsatt kontakt med oss, bor du långt ifrån oss blir vi glada för ett mail eller samtal om vi inte kan träffas "live" så ofta.

Vi erbjuder träningsträffar och ibland kennelläger. Du får hjälp med trimning och utställningshjälp om du behöver.

Valparna kostar 16.000 SEK (priset justeras efter gängse gällande valppris på rasen).

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt på våra valpköpare!!

Det är lika viktigt för oss som för er att det ska "kännas rätt"! Du är välkommen sätta upp dig på vår väntelista men det är inte förrän valparna är födda och vi vet antal och könsfördelning samt att att alla mår bra som vi vet vilka som "blir med valp"! 

Oftast har vi betydligt fler intressenter än valpar till våra kullar. Vi väljer inte efter "först-till-kvarn" utan gör en sammanlagd bedömning vilka hem vi tror passar våra valpar bäst :-)


Är du intresserad av en valp  från oss så hör gärna av er i god tid då vi ofta har väntelista på våra valpar.