.

 

 

 

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om rasen i allmänhet eller för att höra om våra aktuella kullar eller kommande planer!

Valpar från oss är förstås:

• Veterinärbesiktade
• Registrerade i SKK
• Vid leveransen minst 8 veckor
• Försäkrade för dolda fel i 3 år
• Vaccinerade mot parvo och kennelhosta
• Avmaskade ett flertal gånger
• ID-märkta med chip

Vi följer SKKs och FRKs krav på våra avelshundar och kombinationer.

Med valpen följer valppaket från Royal Canin vilket är det foder vi använder samt lite annat smått och gott, självklart även en pärm med skötselråd samt livslång support.

Vi förutsätter att du har kunskap om att rasen är en livlig ras som kräver aktivering, både mentalt och konditionsmässigt. Rasen är först och främst en apporterande fågelhund. Vi uppskattar om ni vill testa hundens förutsättningar vid beskrivningar såsom MH, FART-test FB-R osv. Du behöver inte vara tävlingsintresserad för att få köpa valp men det uppskattas alltid :-) Helst placerar vi våra valpar hos köpare som vill träna och tävla apportering eller jaga med hunden då det är till detta rasen är avlad för. Men rasen är en allroundhund och du kan även träna och tävla i en mängd grenar! Det är lite av tjusningen med rasen :-)

Vi är endast intresserade av att sälja valp till dig som vill ha fortsatt kontakt med oss, bor du långt ifrån oss blir vi glada för ett mail eller samtal om vi inte kan träffas "live" så ofta.

Vi erbjuder träningsträffar och ibland kennelläger. Du får hjälp med trimning och utställningshjälp om du behöver.

Vi bjuder på medlemskap i FRK under hundens första år.

Valparna kostar 15.000 SEK (priset är justerat efter gängse gällande valppris på rasen).

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt på våra valpköpare!!

Det är lika viktigt för oss som för er att det ska "kännas rätt"! Du är välkommen sätta upp dig på vår väntelista men det är inte förrän valparna är födda och vi vet antal och könsfördelning samt att att alla mår bra som vi vet vilka som "blir med valp"! 

Oftast har vi betydligt fler intressenter än valpar till våra kullar. Vi väljer inte efter "först-till-kvarn" utan gör en sammanlagd bedömning vilka hem vi tror passar våra valpar bäst :-)


Är du intresserad av en valp  från oss så hör gärna av er i god tid då vi ofta har väntelista på våra valpar.