SE VCH Ryegate's You'll Never Walk Alone "Passa"

 

 

född 150504 svart tik med bruna anlag

Ägare: Bor hos fodervärdarna Tommy och Gunilla.

Hälsa: HD: A/B Armbågar: UA

Ögon: UA 161020, 171002, 181009 samt 200113

           Gonioskopi: UA 161020

Patella: UA 161020

Utställning:

BIM-valp FRK

Excellent 1:a Junkk CK x 2 Klassvinst

Excellent 1:a UKK CK Klassvinst (inte utställd efter ukl..)

Jaktprov:

B-prov: 1:a nkl

Kritik: Sök: Söker effektivt, täcker fältet Fart o uthållighet: Stor Näsa: Används effektivt Markeringsförmåga: Markerar distinkt Skottfasthet: Fast Allmänt uppförande: Gott Apporteringslust: Stor Apportgrepp: Spontana upptag, bra grepp o avlämningar Vatten: Går villigt i och simmar bra Samarbetsvilja: God

C-prov: 90/100 p 1:a plats Kennel Searovers VP KM FRK Bergslagen

80/100 p nkl FM-17

Viltspår:

Gk anlagsklass viltspår

1:a ökl x 3

Övrigt:

Genomfört FB-R

Genomfört BPH m skott

 

Minst av våra hundar storleksmässigt men hon har en stor del av vårt hjärta <3.

Söt som socker men en och annan räv bakom öronen, hon vet att utnyttja sitt ljuva yttre..

Men samtidigt den allra smidigaste, hon snurrar ihop sig som en kanelbulle och märks knappt av inomhus annat än då husse står vid spisen :-P  En helt okomplicerad hund, funkar med allt och alla och den som Engla får ha på kurs eftersom Passa smälter in överallt. 

Full fart i skog och mark och med en fin attityd, hade en tonårsperiod då vi fick backa in träningen men nu är vi samstämmiga och samarbetet har blivit riktigt fint. En riktigt rolig, snabb liten tik! Hon har en fin balans mellan samarbetsvilja och självständigt arbete och en näsa som används väl. Stor vattenpassion och god vilthantering där hon ibland kan ha ett lite väl löst grepp och det kan hon även ha på dummies. Avlämningarna har påverkats av det lösa greppet och apporten kan glida ur mun. Stadig vid sidan och alltid tyst.

Exteriört är Passa en tik som egentligen är normalstor (jag skulle tippa på 55-56 cm) men med tanke på rasens utveckling ser ganska liten ut i utställningsringen. Hon förenar kraft och elegans på ett föredömligt sätt och har ett vackert välskuret huvud med mörka ögon och ett alldeles ljuvligt uttryck. 

Hon är inte mycket tävlad men det beror inte på bristande kapacitet utan mer på att hon är så underbar så hon har blivit kvar hos ett par bekanta då de har passat henne när vi har varit iväg, de har helt enkelt haft svårt att lämna tillbaka henne :-P. Så hon blev kvar hos Gunilla och Tommy som älskar henne väldigt, tur för mig att de bor nära :-).

Hon är efter en mycket trevlig, snygg och duktig tysk hane, Larry och vi är glada för att vi åkte ner till hans matte Nadja och parade. Mamma är vår Polly som har gett oss så många härliga valpar, en pärla till avelstik förutom att hon självklart är Drottningen av Sörgården :-) 

 Larry och Polly

 Passa